Bijzondere plekjes en kroegjes in Amsterdam

 

Kroegjes en eethuisjes net even anders als je een dagje Amsterdam doet.
Koffie drinken bij Blue in de Kalvertoren is een hele belevenis, die al bij de lift begint. Je hebt een prachtig uitzicht over de binnenstad van Amsterdam. De locatie is perfect en zo ook de koffie.

Afbeelding5

 

Banketbakkerij Kwekkeboom. Ja, waar kun je het best een broodje kroket bestellen dan daar. Midden in het uitgaans en winkelgebied. Je vindt Kwekkeboom in de Regulierbreestraat 36.

download
De broodjes zijn hier lekker, maar er wordt meer aandacht geschonken aan het gebak. Voor zowel de zoetekauw als de liefhebber van hartig hapje.

 

De volledigheid eist dan ook dat ik de andere bekende kroket noem: Van Dobben in de Korte Regulierdwarsstraat 5-9. Dit is een onvervalst Amsterdamse broodjeszaak, waar ook de originele Van Dobben kroketten vandaan komen.

media_xl_246870
Hier serveren ze met de snelheid van het licht de lekkerste broodjes. Met een heel ruime keuze. Een bijzondere plek die in 50 jaar niet veel veranderd is.
Cafe Schiller op het Rembrandtplein 24 heeft zowel een lekkere wijn als een leuke menukaart. Het was vroeger een begrip. Nu is het wat teruggezakt en zeker niet meer de luxe zaak die het vroeger was.

3886467470_3c89349ab5_z
Niettemin, altijd nog een bezoekje waard. Het art deco interieur sluit mooi aan wanneer je een bezoek bracht aan het prachtige Tuschinski. Een bioscoop die nog altijd allure heeft.

 

L’Opera is een grand cafe op het Rambrandtplein 27-29. Hier is een groot terras. Overdekt en onoverdekt. Altijd heerlijk om daar even neer te strijken.

grandcafe-l-opera
Cafe de Sluiswacht, bevindt zich op de Jodenbreestraat 1.

3232488716_acf488091f_z

Hier kom je echt voor een drankje, het terras of het leuke kleine kroegje binnen. Een mooie plek en prachtig oud pandje.

 

 

Dan wil ik nog even drie unieke kroegjes noemen:
Een kroegje op de kop van de Zeedijk is het Aepjen.

int-aepjen

Je komt hier ogen te kort. Apen in alle soorten en maten. Hier is  de uitdrukking “in de aap gelogeerd” geboren.

 

 

Lokaal ’t Loosje vind je op de Nieuwmarkt.

 

2 (5)

 

Daar serveren ze een carajillo, maar ook de huiswijn is lekker. Het interieur is prachtig en auhentiek.

 

Cafe de Ster op de Martelaarsgracht 20-22. Waar binnen nog altijd het Amsterdamse accent de boventoon voert en het Amstelbier perfect geschonken wordt.
Vraag je een bordje kaas en leverworst, dan zit je hier goed.

ls

Een gedachte over “Bijzondere plekjes en kroegjes in Amsterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *